Patrick ”Pata” Degerman luennoi motivaatiosta

Patrick Degerman

"Pata" Mount Sisun huipulla. Jokaisella meillä on oma "vuori".

Tutkimusmatkailija Patrick ”Pata” Degerman luennoi tiistaina 7.9. koulussamme. ”Vuoden puhujaksi” vuonna 2006  valittu Pata puhui lähes täydelle auditoriolle motivaation merkityksestä. Hän on karismaattinen luennoitsija  ja sai yleisön mukaansa vauhdikkaalla,  asiantuntevalla esiintymisellään. Esityksestä ei puuttunut huumoria, vaikka Pata on joutunut tutkimusmatkoillaan hyvinkin stressaaviin tilanteisiin.

Pata kertoi mukaansatempaavasti Etelämantereella sijaitsevan Mount Sisun valloituksesta. Tavoitteena oli valloittaa vuori ensimmäisenä. Projektia suunniteltiin neljä vuotta, ja tilanne vaikutti joskus epätoivoiseltakin. Kuitenkin suuri halu päästä tavoitteeseen ja peräänantamaton, pitkäjännitteinen työ kantoivat hedelmää. Patrick Degerman ja Veikka Gustafsson olivat Mount Sisu -vuorella Etelämantereella ensimmäiset, ja sen kunniaksi he saivat nimetä vuoren.

Pata on osallistunut ja suunnitellut retkikuntia napaseutujen arktisissa oloissa Grönlannista Etelämantereelle ja subtrooppisissa sademetsissä Amazoniasta Borneoon. Näiden retkikuntien aikana Pata on tehnyt kolmetoista ensinousua ja liikkunut ihmisille ennen tuntemattomilla alueilla. Pata on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa teollista muotoilua, mutta hän pitää tärkeänä, että jokainen valitsee itse rohkeasti oman elämänpolkunsa ja ammattinsa.

Katso lisää kuvia galleriastamme!

Kategoria(t): Ajankohtaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *